Yleisesti

Greenline Carsin valikoimasta löydät laadukkaat hybridi- ja sähköautot.

Hybridiautoissa on käytössä aina kaksi moottoria, joista toinen on sähkömoottori ja toinen polttomoottori. Polttomoottoriautoista löytyvät diesel- sekä bensiinikäyttöiset vaihtoehdot. Hybridiautotyyppejä on myös muutama ja niistä löydät tarkemmat esittelyt täältä.

Täyssähköautoissa polttomoottori on korvattu kokonaan sähkömoottorilla, joten autot eivät siis käytä lainkaan polttomoottoria voimansiirtoon. Sähköautolla ajaessa muodostuvat päästöt ovat siis hyvin minimaaliset.

Hybridi- ja sähköautot ovat lisäksi käyttökustannuksiltaan hyvin taloudellisia ja huoltojen hinnatkaan eivät poikkea polttomoottoriautojen vastaavista.

Sähköautot

Ajaessa muodostuvia päästöjä on tuskin mahdollista vähentää enää millään muulla kuin täyssähköautolla. Auton ladattava akusto varmistaa, ettei liikkumiseen tarvita enää polttoainetta. Tämä auto kulkee vain ja ainoastaan sähkön voimalla. Virran käydessä vähiin, auton voi vain yksinkertaisesti ladata uudestaan. Auto on siis käyttökustannuksiltaan hyvin minimaalinen. Täyssähköautoista on karsittu pois lataavat polttomoottorit ja muut polttoainejärjestelmät. Sähköautoista ikonisin lienee Tesla.

  • Ajaessa muodostuvat päästöt ovat hyvin pienet
  • Ei tarvitse lainkaan polttoainetta
  • Käyttökustannukset ovat minimaaliset

Hybridiautot

Hybridiautoissa ei ole ollenkaan lataustarvetta vaan auton akusto latautuu ajon aikana ja avustaa polttomoottoria tarvittaessa. Polttoaineenkulutus on siis huomattavasti vähäisempää, kuin diesel- tai bensiiniautoissa. Esimerkiksi Suomessa hybridiautolla ajaminen tuo taloudellista säästöä polttoaineen korkeasta hinnasta johtuen. Hybridiauto löytyykin jo melkein jokaisen valmistajan valikoimasta, esim. Toyotalla on jo laajalti tunnettu Prius.

  • Ei lataustarvetta, akusto latautuu ajon aikana
  • Edulliset käyttökustannukset
  • Laaja valikoima

Plug-in-hybridit

Plug-in-hybridiauto on nimensä mukaan hybridiauto latausmahdollisuudella. Auton lataus mahdollistaa ajamisen pelkällä sähkömoottorilla ilman polttomoottoria. Plug-in-hybridiauton käyttökustannukset ovatkin siis erittäin edulliset. Tielle ei tarvitse jäädä, vaikka virta loppuisikin, sillä latauksen loputtua vetovastuu siirtyy polttomoottorille. Se voi antaa virran sähkömoottorille tai sitten auto liikkuu tämän jälkeen polttomoottorilla. Ladattavista hybrideistä esimerkkeinä toimivat mm. Opel Ampera ja Chevrolet Volt.

  • Autossa on latausmahdollisuus
  • Erittäin taloudellinen
  • Polttomoottori voi antaa virtaa sähkömoottorille tai huolehtia voimansiirrosta itse